Michel Louwagie stoorde zich aan publieke kritiek van Vanhaezebrouck bij KAA Gent

Louwagie over Vanhaezebrouck: ''Stoorde me aan publiekelijk bekritiseren''

7 juni om 08:35
Laatste update: 7 juni om 08:40

Voor Michel Louwagie zit het avontuur bij KAA Gent erop. Deze week werd de voormalig algemeen directeur afgezwaaid. Tijdens een interview daarna vertelde Louwagie over Hein Vanhaezebrouck als trainer.

Louwagie had mooie woorden voor Vanhaezebrouck. ''In de eerste plaats wil ik meegeven dat Hein Vanhaezebrouck een toptrainer is'', vertelde Louwagie aan Het Nieuwsblad.

Om de prestaties van Gent onder Vanhaezebrouck kan de voormalig algemeen directeur niet heen. ''Wij spelen nu tien jaar op rij Europees voetbal – daar wil ik toch even op wijzen want alleen Club Brugge slaagde daar ook in – en zeven keer daarvan was met Vanhaezebrouck. Hij heeft me zondag dolgelukkig gemaakt met dat tiende Europees ticket op rij', zei Louwagie.

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn en had Vanhaezebrouck ook vervelende trekjes volgens Louwagie. ''Wat me aan hem toch wel stoorde is dat publiekelijk bekritiseren van clubmensen. Bestuurders, spelers,… ze passeerden allemaal de revue terwijl het nooit binnenskamers in het gezicht werd gezegd', aldus Louwagie.

Vanhaezebrouck stond van 2014 tot en met 2017 aan het roer van KAA Gent. Zijn tweede periode als hoofdtrainer was van 2020 tot en met 2024.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.