Fàbregas staat voor langer verblijf bij Como

'Fàbregas wil vervolg geven aan succesverhaal met Como: Spanjaard tekent bij'

6 juni om 15:16

Cesc Fàbregas staat voor een langer verblijf bij de Italiaanse stuntploeg Como, zo weet Fabrizio Romano. De Spanjaard zag zijn ploeg afgelopen seizoen na 21 jaar terugkeren naar de Serie A. Bij Como zijn ze meer dan tevreden met de prestaties van de oefenmeester.

'Fàbregas staat op het punt om een nieuw langdurig contract als coach van Como te ondertekenen', schrijft Romano op X. De reden is het uitstekend presteren van de Spanjaard.

Even hingen er geruchten rondom een terugkeer van Fàbregas naar Chelsea in de lucht. Al dan niet als assistent-trainer. 'Dit was echter nooit een optie', spreekt Romano tegen. De volledige focus van de Spanjaard zou liggen op het volgende seizoen met Como, waarin hij zijn ploeg koste wat kost op het hoogste niveau wil laten handhaven.

Fàbregas is pas een half seizoen trainer op het hoogste niveau, nadat hij afgelopen zomer zijn voetbalschoenen besloot op te bergen. In eerste instantie werd de Spanjaard aangesteld als interim-trainer, maar dankzij het veiligstellen van promotie is een langer verblijf aan het Comomeer dichtbij. Como eindigde afgelopen seizoen tweede in de Serie B, achter kampioen Parma.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.