Fabregas noemt Motta als nieuwe Barça-trainer

Fabregas noemt 'perfecte' opvolger van Xavi bij Barça: 'In jaren niet meer gezien'

8 februari om 09:12

Cesc Fabregas heeft wel een tip wie de nieuwe trainer moet worden van zijn oude ploeg FC Barcelona. De Spaanse oud-voetballer is zelfs ook bezig met zijn eerste stappen in het trainersvak bij Como, maar voor de Catalanen ziet hij liever iemand anders. Volgens Fabregas zou Thiago Motta van Bologna een goede kandidaat zijn.

Motta is bij Bologna trainer van Joshua Zirkzee, Sam Beukema en oud-AZ-spelers Jens Odgaard en Jesper Karlsson. Met een zesde plek in de Serie A doet de Italiaanse club het erg verdienstelijk, viel ook Fabregas op. "Dit Bologna laat onder Motta dingen zien, die ik al jaren niet meer bij Barça heb gezien." Fabregas speelde in de jeugd van de Catalanen en hij speelde er van 2011 tot 2014 na een periode bij Arsenal.

Volgens Fabregas zou Motta de ideale trainer zijn voor Barça als Xavi vertrekt. "Thiago heeft het Barça-voetbal echt opgezogen. Hij kent de club en ik hou van het voetbal dat hij wil spelen. Ik weet zeker dat hij zich perfect kan aanpassen aan het systeem van Barcelona", vertelt Fabregas tegen Esport3. Motta speelde zelf van 1999 tot 2007 voor Barcelona. Zijn contract als trainer van Bologna loopt komende zomer af en daarmee kan hij qua tijd de vertrekkende Xavi perfect opvolgen.

Xavi maakte onlangs bekend dat hij eind dit seizoen vertrekt bij Barcelona. Meerdere opvolgers werden al genoemd, waaronder Jürgen Klopp. De Duitser vertrekt na dit seizoen bij Liverpool. Ook oud-bondscoach van Duitsland Hansi Flick werd genoemd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.