VAR blijft actief in Premier League

'Wolves-motie door geen enkele club gesteund: VAR blijft actief in Premier League'

6 juni om 14:55
Laatste update: 6 juni om 14:55

De Video Assistant Referee (VAR) zal onderdeel blijven van de Premier League, meldt onder meer Sky Sports. Alle twintig Premier League-clubs hebben gestemd en alleen Wolverhampton Wanderers stemde tegen de VAR.

Het is niet gek dat Wolverhampton Wanderers tegen stemde; de motie om de VAR af te schaffen in de Premier League kwam namelijk van Wolves. Alle andere clubs stemden voor het aanblijven van de VAR. De competitieleiding van de Premier League is zelf groot voorstander van de VAR. Het afschaffen van de VAR zou 'nog honderd onjuiste beslissingen extra' opleveren volgens de competitieleiding.

In een poging de clubs het voorstel van Wolves te laten afwijzen, heeft de Premier League woensdag een 'VAR-verbeteringsplan' naar de clubs op het hoogste niveau gestuurd. Of dit plan de clubs heeft overtuigd, is niet bekend, maar de uitslag spreekt voor zich (19-1).

Volgens de Premier League zijn er afgelopen seizoen 'slechts' vijf foutieve VAR-intercepties geweest en 105 goede. Daarnaast beweert de Premier League dat het afschaffen van de VAR 'potentieel schadelijk' is voor het imago van de Engelse competitie. 'Scheidsrechters zullen daardoor minder kansen krijgen in het Europese topvoetbal', klinkt het.

De Premier League kan opgelucht ademhalen; de VAR zal ook volgend seizoen actief zijn in de hoogste Engelse voetbalcompetitie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.