Ter Stegen is het niet eens met reserverol voor Duitsland op EK

Neuer eerste keus, teleurstelling bij Ter Stegen: 'Ben ik het er mee eens? Nee'

6 juni om 09:45

Marc-André ter Stegen is het niet eens met de keuze van Julian Nagelsmann om Manuel Neuer te benoemen tot eerste keeper van Duitsland. Laatstgenoemde keerde na lang blessureleed terug in het doel van Die Mannschaft en zal ook tijdens het EK de voorkeur van de bondscoach genieten. 

"Dit is zeer teleurstellend", uit Ter Stegen na afloop van de oefeninterland Duitsland - Oekraïne (0-0) zijn onvrede tegenover Duitse media. Neuer kreeg van Nagelsmann de voorkeur boven de doelman van FC Barcelona, die op zijn beurt na lange tijd weer plaats moest nemen op de bank. "Het is geen prettige situatie. De coach heeft die beslissing genomen. Ik accepteer dat, ja. Ben ik het er mee eens? Nee."

Toch is de doelman van plan zich professioneel op te stellen voor zijn land. "Ik zal helpen waar ik kan. Die verantwoordelijkheid draag ik, ook al ben ik heel teleurgesteld. Maar ik wil er voor de groep blijven zijn", aldus Ter Stegen, die aangeeft alles te willen doen om de Duitsers in eigen land Europees kampioen te maken.

Duitsland neemt het vrijdagavond in een oefenwedstrijd op tegen Griekenland. Op het EK komt het gastland in de groepsfase Schotland, Hongarije en Zwitserland tegen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.