Kerkez speelt zich na AZ-vertrek in kijker van Manchester United

'Man United wil vervanger voor Malacia en laat oog vallen op Kerkez'

6 juni om 09:00

Milos Kerkez is na zijn eerste jaar bij Bournemouth op de radar van Manchester United verschenen. Dat meldt Fabrizio Romano. De Hongaar kan echter niet zomaar vertrekken bij The Cherries.

Manchester United wil komende zomer toeslaan op de transfermarkt voor een nieuwe linksback. Op dit moment komt manager Erik ten Hag vaak in de problemen op die positie, vanwege de blessuregevoeligheid van Luke Shaw en Tyrell Malacia. Laatstgenoemde is zelfs het hele seizoen niet in actie gekomen. Kerkez zou nu in beeld zijn gekomen voor de positie aan de linkerkant.

Bournemouth gaat echter niet zonder slag of stoot akkoord. Er zouden nog geen gesprekken zijn gevoerd tussen Kerkez en Manchester United, maar de clubleiding van The Cherries wil de Hongaar niet verkopen. Bournemouth wil een flink bedrag voor Kerkez, die vorig jaar zomer werd overgenomen van AZ. De Alkmaarders ontvingen hiervoor een transfersom van meer dan 17,5 miljoen euro.

Kerkez speelde afgelopen seizoen een sterk eerste jaar in de Premier League. Met 28 Premier League-duels was hij basisspeler bij Bournemouth. De ploeg hield zich knap staande op het hoogste niveau in Engeland en eindigde op de twaalfde plek.