De nieuwe clubstructuur van KAA Gent met Baro en Vrancken

Het nieuwe KAA Gent is er: Van Baro over Vrancken tot Schepens

5 juni om 11:45

KAA Gent zit in een nieuw kleedje. Woensdag werd de nieuwe structuur van de club bekendgemaakt. Het tijdperk van Ivan De Witte en Hein Vanhaezebrouck is voorbij. Het is tijd voor Sam Baro, Wouter Vrancken, nieuwe namen en oude bekenden zoals Gunther Schepens. VoetbalPrimeur.be zet het voor je op een rij.

Sam Baro pompte zijn geld in de club. De ondernemer mag zich nu eigenaar van de club noemen en neemt de mandaten over van Ivan De Witte en Michel Louwagie. Baro mag aangesproken worden met de titel CEO van KAA Gent.

Het non-sport Department van KAA Gent wordt verder ingevuld door Sébastien Ronse. De 42-jarige jurist van opleiding was acht jaar advocaat voor Claeys & Engels. Sinds 2013 zit hij bij de Buffalo's. Eerst als administratief en juridisch verantwoordelijke en daarna in 2021 als COO. Vanaf nu gaat Ronse door het leven als Manager Non-Sports van KAA Gent.

Verder zal Baro ondersteund worden door twee business advisors, Giovanni Verkooren en Kjeld Fort. Beide heren werkten in het verleden al samen met Baro in het bedrijfsleven. De voorbije vijf seizoenen was Fort aan de slag bij Club Brugge als Head of Recruitment.

Het Sports Department moet de komende jaren voor de sportieve successen van de club zorgen. Wouter Vrancken neemt als hoofdtrainer het stokje over van Vanhaezebrouck. Kevin Van Dessel gaat fungeren als T2 en Glenn Vanryckeghem als physical coach. Het trio werkte in het verleden al succesvol samen.

De oude staf van Vanhaezebrouck vertrekt voorlopig nog niet bij Gent. De club zit de komende dagen nog met met de staf samen om te bekijken wat er in de toekomst nog mogelijk is qua samenwerking.

Arnar Vidarsson is door Gent aangesteld als Manager Sports. Hij krijgt promotie, want tot voor kort was de IJslander aan de slag als de coach van Jong KAA Gent. Vidarsson zal samenwerken met Vrancken en het scoutingsapparaat. Het scoutingsteam wordt uitgebreid met drie voltijdse medewerkers.

Gunter Schepens blijft als kind van het huis ook betrokken bij KAA Gent. Als technisch coördinator waakt hij mee over de interactie tussen jeugd, beloften, A-kern en scouting.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.