OFFICIEEL: KAA Gent presenteert Vrancken als hoofdtrainer

OFFICIEEL: KAA Gent presenteert Vrancken, nieuwe rol voor Vidarsson

5 juni om 11:00
Laatste update: 5 juni om 11:14

KAA Gent heeft via de officiële kanalen Wouter Vrancken gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. Vrancken is voor het aankomende seizoen de opvolger van Hein Vanhaezebrouck bij De Buffalo’s. Daarnaast krijgt Arnar Vidarsson een nieuwe rol in Gent.

Eerder nam KRC Genk afscheid van Vrancken en vervolgens nam ook Gent afscheid van Vanhaezebrouck. Vrancken werd al langere tijd gelinkt aan Gent. De club heeft de komst van hoofdtrainer Vrancken nu officieel bevestigd.

Waar Vanhaezebrouck en Gent in 'de beste verstandhouding' afscheid van elkaar namen, verliep dat voor Genk en Vrancken anders. Vrancken had nog een contract tot 2026 bij Genk. De Genkies namen met onmiddellijke ingang afscheid van Vrancken.

Genk verbrak het contract van Vrancken omdat de gedeelde interesse van Vrancken en Gent steeds duidelijker werd. Genk vond dat de focus op de sportieve prestaties in de Champions’ Play-Offs moesten liggen, vandaar dat er besloten werd om direct uit elkaar te gaan.

Naast de aankondiging van Vrancken krijgt ook Arnar Vidarsson een nieuwe rol bij de Buffalo's. Hij was eerder al aan de slag bij Jong KAA Gent, maar maakt nu de stap naar het management als sportief directeur. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.