Wouter Vrancken verlaat KRC Genk voor KAA Gent

Vrancken reageert: "In mijn carrière waren seizoenen bij KAA Gent de mooiste"

5 juni om 11:17
Laatste update: 5 juni om 11:24

Hoewel het al een tijdje geen publiek geheim meer was, is Wouter Vrancken woensdagmiddag officieel voorgesteeld als nieuwe coach van KAA Gent. Hij reageert op z'n terugkeer naar Gent, waar hij van 2004 tot 2006 actief was als speler. 

Naar eigen zeggen waren de jaren bij KAA Gent voor Vrancken het mooist. "In mijn carrière van 14 jaar als profvoetballer waren mijn twee seizoenen bij KAA Gent de mooiste, zowel op als naast het veld", klinkt het op de website van de club. "Ik heb een schitterende tijd beleefd met jongens als Herpoel, Laybutt, Foley en Boussoufa."

Vrancken werd vervolgens verliefd op de stad Gent. "Mijn vrouw en ik hebben lang getwijfeld om na mijn carrière hier te komen wonen", zegt de kersverse coach. "Ik ben dus heel blij om terug te zijn. Met heel veel goesting en enthousiasme ga ik er vol tegenaan."

Bij KAA Gent is hij de opvolger van Vanhaezebrouck. Vrancken begon zijn carrière als hoofdcoach op het hoogste niveau bij KV Mechelen, om vervolgens de overstap te maken naar KRC Genk. Daar trekt hij nu na twee seizoenen de deur achter zich dicht. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.