René Vandereycken over verdediging Rode Duivels op EK 2024

De achilleshiel van de Rode Duivels? "Defensie geeft me niet genoeg vertrouwen"

5 juni om 09:05
Laatste update: 5 juni om 09:15

Met nog slechts negen dagen te gaan voor het EK begint, oefenen de Rode Duivels woensdagavond alvast tegen Montenegro. Wie niet van de partij zal zijn is Jan Vertonghen. De centrale verdediger kampt nog steeds met een blessure. Hoe bondscoach Domenico Tedesco zijn verdediging precies zal opstellen, blijft nog maar de vraag. Analist René Vandereycken is alvast niet helemaal overtuigd van onze Belgische defensie.

Vandereycken is wel blij met de terugkeer van Witsel, iets waar hij enkele maanden geleden al voor pleitte. Al had hij ook Toby Alderweireld graag opnieuw bij de Rode Duivels gezien, zijnde in een driemansdefensie met Vertonghen en Witsel. "Dat trio geeft mij het meeste zekerheid", citeert Het Nieuwsblad Vandereycken. "Wat we tot hiertoe van onze defensie zagen, niet tegen toplanden nota bene, geeft me niet genoeg vertrouwen."

De analist geeft de voorkeur aan een driemansdefensie de voorkeur, gezien de beperkte snelheid en wendbaarheid van Vertonghen en Witsel. "En naast die twee ervaren mannen kan je dan nog Faes of Debast zetten", stelt Vandereycken. 

Vergelijken met Italië in 2021 wil hij alvast niet doen. Ook zij deden toen beroep op twee ervaren centrale verdedigers. "Ik hoor dat er soms verwezen wordt naar Bonucci en Chiellini die drie jaar geleden, maar die twee waren wel ontzettend goed op elkaar ingespeeld", zegt Vandereycken. Dat is misschien bij Vertonghen en Witsel minder het geval. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.