Geen Thomas Vermaelen, Ajax strikt Peereboom als trainer Jong Ajax

'Vermaelen trekt toch niet naar Ajax, Nederlandse topclub kijkt binnen eigen club'

4 juni om 12:28

Jong Ajax heeft de opvolger van Dave Vos binnen. Niet Thomas Vermaelen, maar Frank Peereboom wordt de nieue trainer. Hij krijgt promotie en verruilt Ajax O18 voor het trainerschap bij de beloftenploeg van de Amsterdamse club, meldt De Telegraaf.

Yuri Rose en Urby Emanuelson worden de assistenten van Peereboom, klinkt het. Vermaelen was in beeld bij Jong Ajax, maar de clubleiding kiest voor Peereboom. De 45-jarige Peereboom werkte in het verleden bij FC Lisse en FC Volendam. Sinds 2011 is hij werkzaam bij Ajax. Daar begon hij als jeugdtrainer en had hij later de O18 en O19 onder zijn hoede.

Peereboom heeft eveneens al ervaring opgedaan bij de hoofdmacht. In de periode dat Erik ten Hag eindverantwoordelijk was, maakte Peereboom - eerst nog samen met Tonny Bruins Slot - de analyses van de tegenstanders. 'De nieuwe coach van Jong Ajax kent alle jeugdspelers op De Toekomst en kan – net als de bij het eerste aangesloten Vos – de nieuwe trainer Francesco Farioli wat dat betreft van informatie voorzien', schrijft de ochtendkrant.

Vermaelen blijft daardoor voorlopig bondscoach van de U20 van ons land, al werd hij de voorbije maanden ook al meermaals gelinkt aan enkele Belgische clubs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.