Jacky Mathijssen zag kansen voor Genk, maar kwam Gent tegen in betere flow

'Europees ticket Genk was te verdedigen, maar Gent zat in betere flow'

3 juni om 08:45
Laatste update: 3 juni om 08:50

KRC Genk loopt Europees voetbal mis. De ploeg verloor met 0-1 van KAA Gent. Hoewel dat volgens Jacky Mathijssen een zware klap is, was het van tevoren duidelijk dat Gent de ploeg in vorm was.

De reeks voor het duel sprak ook niet in het voordeel van Genk. 'Dit verlies komt ongetwijfeld hard aan in Genk. Heel vreemd is het niet, want in de laatste zes wedstrijden, voor Gent, verloor Racing vijf keer'', pende Mathijssen in Het Belang van Limburg.

Gent was al op de goede weg in aanloop naar de match. 'Het positivisme was dus eerder te vinden bij de Buffalo’s, die in een betere flow zaten qua resultaten. Al hadden zij natuurlijk tegenstanders van een ander kaliber achter de kiezen in de Europe Play-offs', schreef Mathijssen.

Volgens de analist speelden tactische keuzes ook een rol in de uitslag van het duel. 'Genk speelde deze laatste alles-of-niets-match met El Khannouss en Karetsas in de basiself, twee jongens die graag veel aan de bal komen tussen de lijnen. Daarmee neem je wel de diepgang in je spel weg, maar dat zijn keuzes en achteraf is het makkelijk praten', aldus Mathijssen.

Voor KAA Gent en KRC Genk zit het officiële Jupiler Pro League-seizoen er nu op.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.