Europese tickets JPL-teams: Mogelijke opponenten en lotingen

De Europese tickets van de JPL-teams: Mogelijke tegenstanders en lotingen

2 juni om 20:16

Vijf teams uit de Jupiler Pro League gaan zich tonen in Europa. Club Brugge, Union SG, RSC Anderlecht, Cercle Brugge en KAA Gent hebben een Europees ticket bemachtigd. VoetbalPrimeur.be zocht uit wie de mogelijke tegenstanders zijn en wanneer de eerste lotingen plaatsvinden.

Club Brugge start in de groepsfase van de Champions League 
Club Brugge start in de Champions League groepsfase. De nieuwe naam van de Champions League groepsfase is nu League Phase. De kampioen van de Jupiler Pro League start in de League Phase van de Champions League. De loting voor de League Phase van de Champions League start op 29 augustus 2024.

Union SG start in de derde voorronde van de Champions League 
Union werd tweede in de Jupiler Pro League en begint in de derde voorronde van de Champions League. De loting voor de derde voorronde van de Champions League is op 22 juli 2024. Er wachten meerdere mogelijke tegenstanders voor Union. De mogelijke tegenstanders van Union in de derde voorronde zijn Rangers, Lille, Slavia Praag en Red Bull Salzburg. 

RSC Anderlecht start in de Play-Offs van de Europa League
Doordat Union de Croky Cup won is RSC Anderlecht zeker van de Play-Offs van de Europa League. Anderlecht werd derde in de Jupiler Pro League. De loting voor de European Play-Offs is op 5 augustus 2024. Het is nog vroeg om de mogelijke opponenten van Anderlecht te kunnen benoemen. Als Anderlecht wordt uitgeschakeld in de Play-Offs van de Europa League, dan start paars-wit in de League Phase van de Conference League. 

Cercle Brugge begint in de tweede voorronde van de Europa League
Cercle Brugge werd vierde in de Jupiler Pro League en neemt daardoor deel aan de tweede voorronde van de Europa League. De loting voor groen-zwart is op 19 juni 2024. De mogelijke tegenstanders voor Cercle Brugge zijn Silkeborg, Wisla Krakau, Kilmarnock en Panathinaikos. Cercle Brugge heeft een lange weg te gaan tot de League Phase van de Eurpa League. Bij uitschakeling in de tweede voorronde komt Cercle Brugge in de derde voorronde van de Conference League terecht. 

KAA Gent begint in de tweede voorronde van de Conference League 
KAA Gent werd eerste in de Europe Play-Offs en wist het barrageduel om het laatste Europese ticket te winnen van KRC Genk. Hierdoor start Gent in de tweede voorronde van de Conference League. De loting voor de tweede voorronde van de Conference League is op 19 juni 2024. Gent moet drie voorrondes overleven om in de League Phase van de Conference League te komen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.