Vader Courtois over alle kritiek op zijn zoon

Vader Courtois over alle kritiek op zijn zoon: “Thibaut wou hun ongelijk bewijzen”

1 juni om 12:59

Thibaut Courtois' vader, Thierry Courtois, is niet verrast door de wilskracht van zijn zoon om zo snel mogelijk weer bij Real Madrid op het veld te staan na zijn blessure. "Het tegenovergestelde zou gek zijn”, klinkt het in een interview met Sporza aan de vooravond van de Champions League-finale.

“Thibaut heeft altijd een sterke wil gehad om te slagen - en nu misschien nog ietsje meer", vertelt Thierry. Na een ernstige blessure is het niet ongewoon om te horen dat het moeilijk zal zijn om terug te keren, vooral wanneer men ouder wordt. Thibaut was volgens zijn vader vastbesloten om het tegendeel te bewijzen en zijn skeptici ongelijk te geven. “Hij wou hun ongelijk bewijzen”, vertelt Thierry.

Ondanks zijn afwezigheid op het veld, bleef Thibaut nauw betrokken bij de wedstrijden van zijn ploeg. "Thibaut keek thuis altijd zeer gefocust naar wedstrijden." Zijn toewijding reikte verder dan enkel kijken; hij bleef actief communiceren met zijn team. Als hij iets opmerkte tijdens de wedstrijden, stuurde hij meteen een bericht naar de mensen op de bank om zijn inzichten te delen. 

Thibaut bleef ook actief in de WhatsApp-groep van de doelmannen, waar hij Kepa en later Loenin ondersteunde met tips en advies. "Ze zagen Thibaut misschien minder, maar hoorden hem wel nog," merkt Thierry op. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.