Ivan De Witte neemt zondag afscheid en blikte terug op 25 jaar KAA Gent

De Witte blikt terug: ''Sommige trainerskeuzes hebben we overhaast gedaan''

1 juni om 08:15

Voor Ivan De Witte zit het er na 25 jaar bij KAA Gent op als voorzitter. De Witte keek terug op die periode en besprak successen, maar ook mindere keuzes. Het is nog afwachten of de periode wordt afgesloten met Europees voetbal voor Gent.

Al met al kan De Witte terugkijken op een geslaagde 25 jaar. ''Ik wist dat KAA Gent financiële en structurele problemen had, maar samen met Michel Louwagie, vdk bank en de stad zijn we erin geslaagd AA Gent uit de schulden, naar succes te leiden'', vertelde De Witte aan Het Belang van Limburg.

Louwagie was een belangrijke schakel. ''Ik heb vandaag nog de bedenking gemaakt dat de complementariteit met Michel een van de sleutels is geweest voor het succes. Als je te gelijk of te veel bevriend bent, kan je niet tot dezelfde resultaten komen'', zei De Witte.

Toch was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn volgens De Witte. ''Sommige trainerskeuzes hebben we overhaast gedaan. Ik denk aan Mircea Rednic, of Laszlo Bölöni. Een goeie trainer, maar niet voor ons. Het voetbal leidt je soms naar verkeerde keuzes'', aldus De Witte.

KAA Gent voetbalt aankomende zondag tegen KRC Genk om te beslissen welke club er met een Europees ticket vandoor gaat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.