Vanhaezebrouck voor Genk – Gent: “Moeilijk in slechts één match

HVH voor Genk – Gent: “Alleen JPL uitgevonden om in één match te doen”

31 mei om 17:03
Laatste update: 31 mei om 18:22

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op het barrageduel tegen KRC Genk. Zondag gaan De Buffalo’s op bezoek bij Genk om te bepalen wie het laatste Europese ticket krijgt. Voor Vanhaezebrouck wordt het zijn laatste match als hoofdtrainer van Gent. 

Vanhaezebrouck wordt gevraagd hoe hij Gent heeft klaargestoomd voor het duel tegen Genk? “Ik denk niet dat het probleem is om klaar te zijn voor dat duel. Het is gewoon een feit dat je matchen op een iets lager niveau hebt gespeeld ten opzichte van hen. Aan de andere kant hebben wij die tien matchen goed afgewerkt ten opzichte van hen”, deelt Vanhaezebrouck op de persconferentie van Gent.

Vanhaezebrouck legt uit wat het lastig maakt voor Gent tegen Genk. “Het moeilijke van heel het verhaal is dat het in één match is. Het onlogische ook. Ik denk dat je dat moeilijk verklaard krijgt. Het is altijd heen en terug, behalve in de Jupiler Pro League heeft men het uitgevonden om dat in één match te doen bij de hoogste gerankte ploeg”, geeft Vanhaezebrouck aan.

Vanhaezebrouck geeft aan dat het niet te verklaren is waarom het slechts over één match gaat. “Als daar een verschil tussen zit van een aantal punten dan lijkt me dat misschien nog te verklaren. Genk had 47 punten, wij hadden 47 punten, zelfs Cercle had 47 punten. Het verschil was niet in die mate om te zeggen dat zij zo veel meer recht hadden om een match alleen thuis te spelen”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door aan te geven dat dit volgens hem alleen in de Jupiler Pro League kan gebeuren. “Maar dat is weer zoiets dat alleen in België uitgevonden kan worden vind ik”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.