OFFICIEEL: Geraerts verwelkomt tweede aanwinst bij Schalke

OFFICIEEL: Geraerts en Wilmots zijn al druk in de weer, tweede aanwinst Schalke

31 mei om 16:30
Laatste update: 31 mei om 16:46

Na een wisselvallig seizoen slaagde Schalke 04 erin om zich dankzij een betere eindsprint te redden in de 2. Bundesliga. Karel Geraerts heeft zo nog niet alle twijfelaars kunnen overtuigen, maar hij bevestigde al te zullen blijven. In 2024-2025 moet het hoe dan ook beter. Schalke is dan ook al druk bezig op de transfermarkt.

Vrijdagmiddag heeft de traditieclub haar tweede inkomende transfer van de week afgerond. Ron-Thorben Hoffmann moet de concurrentiestrijd onder de lat aangaan. De 25-jarige doelman heeft een overeenkomst tot midden 2027 ondertekend in Gelsenkirchen. In het voorbije seizoen rekende Geraerts vooral op Marius Müller als sluitpost. Hoffmann komt over van reeksgenoot Eintracht Braunschweig, waar hij de vaste keuze was.

De Duitser is dus niet de eerste die deze week voor Schalke kiest. Eerder rondde de club al de komst van Janik Bachmann af, die voor eenzelfde termijn tekende. De rijzige middenvelder (1,96m) kwam eveneens uit in de 2.Bundesliga, bij Hansa Rostock. Financieel heeft Schalke het niet al te breed, dus zoeken Geraerts en sportief directeur Marc Wilmots naar buitenkansjes. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.