'Barça kan 100 miljoen krijgen voor Raphinha'

'Barcelona ontvangt duizelingwekkend bod van minimaal 100 miljoen op Raphinha'

31 mei om 13:55

FC Barcelona kan Raphinha voor een gigantisch bedrag verkopen. Een Saudische topclub wil meer dan honderd miljoen euro betalen voor de 27-jarige rechtsbuiten, meldt Mundo Deportivo.

Raphinha kwam twee jaar geleden voor 58 miljoen euro over van Leeds United. De Braziliaanse international kan nu een veelvoud opleveren. Eén van de machtigste clubs van Saudi-Arabië stelt alles in het werk om hem aan te trekken. Barça zou minimaal honderd miljoen euro ontvangen, weet MD

Voor de armlastige Catalanen is een transfer financieel zeer interessant. Raphinha weet bovendien Lamine Yamal voor zich in de pikorde. Het is echter de vraag of de Braziliaan zelf oren heeft naar een transfer. Eerder wees hij een andere aanbieding uit Saudi-Arabië al af. De dribbelaar voelt zich gelukkig bij Barça en in Barcelona. Alleen een terugkeer naar de Premier League kan hij zich voorstellen, gaf hij een paar weken geleden intern aan.

Volgens MD is het de vraag hoe standvastig Raphinha zal zijn nu ze hem in Saudi-Arabië 'met goud bedekken'. Zelf kan hij namelijk ook veel meer gaan verdienen dan bij Barça. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2027 in Camp Nou. Dit seizoen was hij in 37 officiële duels goed voor tien treffers en dertien assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.