Priske en Te Kloese in gesprek over Feyenoord-job

'Priske praat met Feyenoord-directeur, ex-Antwerp-coach ziet overstap wel zitten'

30 mei om 20:48

Dennis te Kloese, algemeen directeur bij Feyenoord, en Brian Priske hebben donderdag samengezeten en gepraat over de trainersjob bij Feyenoord. Dat meldt Voetbal International. De voormalige Royal Antwerp FC-coach zou de rol als trainer bij Feyenoord zeker zien zitten, maar hij wil Sparta Praag niet zo maar achterlaten.

Eerder vertelde Te Kloese al dat hij rond het weekeinde met nieuws over de trainer naar buiten zou komen, maar donderdag wilde hij nog niets kwijt over de situatie. De directeur van Feyenoord is zaterdagavond zelf aanwezig bij de Champions League-finale. Priske zou in ieder geval open staan voor een stap naar Feyenoord en hij wil graag zijn assistenten Lars Fris en Christian Clarup meenemen. 

Sparta Praag lijkt de succestrainer echter niet zomaar van de hand te willen doen. Priske maakte de Tsjechische ploeg twee jaar op rij kampioen en heeft nog een contract tot de zomer van 2026. Sparta Praag wil daarom een miljoenenbedrag voor Priske en Feyenoord is bereid te compenseren voor zijn komst. Een bedrag zoals de Rotterdammers voor Arne Slot kregen, zit er echter niet in.

Bij Feyenoord wordt intern hoog opgegeven over Priske. Met 47 jaar is de Deen een ervaren trainer die bewezen heeft prijzen te kunnen pakken. Ook heeft hij een duidelijke speelstijl die aansluit bij de selectie van Feyenoord. Een eerste bod van de Rotterdammers op Priske zou inmiddels zijn afgewezen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.