Historische maatregelen rondom Wembley en CL-finale

Wembley treft historische veiligheidsmaatregelen: CL-finale kost miljoenen extra

29 mei om 23:44

Wembley ondergaat in aanloop naar de Champions League-finale van aankomende zaterdag historische veiligheidsmaatregelen. De Engelse voetbalbond, de FA, wil dramatische taferelen uit het verleden koste wat kost voorkomen. 

Tijdens de finale, waarin Borussia Dortmund en Real Madrid tegenover elkaar staan, zullen maar liefst 2500 stewards aanwezig zijn. Ook is er om en nabij de zes miljoen euro geïnvesteerd in extra infrastructuur, zodat er geen soortgelijke situatie ontstaat als tijdens de EK-finale van 2021. 

Toen wisten meer dan dan tweeduizend mensen die géén ticket hadden toch Wembley binnen te komen. "Het is van enorm belang dat we er alles aan doen om alles zo goed mogelijk onder controle te kunnen houden", vertelt de evenementdirecteur van de FA in gesprek met The Guardian. "We weten dat veel mensen aan de EK-finale van 2021 denken. We staan er nu heel goed voor, omdat we al achttien maanden in detail de veiligheidsmaatregelen aan het voorbereiden zijn."

Onder meer de toegangspoorten van Wembley zullen versterkt worden. Ook zullen supporters van zowel Dortmund als Real twee keer gecontroleerd worden op een toegangskaart. Stewards zullen bodycams dragen en alles zal vanuit een zogeheten control room in de gaten worden gehouden. De finale tussen Dortmund en Real begint zaterdag om 21.00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.