'Bayern-kopstukken waren akkoord met Flick, Eberl koos Kompany'

'Discussies Bayern: kopstukken waren akkoord met Flick, niet Kompany'

29 mei om 12:12

Bayern München is er na talloze afwijzingen dan eindelijk in geslaagd om een nieuwe trainer te vinden. Vincent Kompany volgt Thomas Tuchel op, maar het Anderlecht-icoon was duidelijk niet de eerste keus. Binnen Der Rekordmeister heerste grote verdeeldheid over Hansi Flick.

BILD onthult dat Bayern-boegbeelden en commissarissen Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge gesprekken voerden met Flick. De drie werden het zelfs eens over een contract voor één seizoen voor de 59-jarige trainer. In dat geval zou dat Bayern de ruimte geven om volgend jaar wél een topkandidaat in huis te halen, zoals Jürgen Klopp, Pep Guardiola of Xabi Alonso.

Hoeness en Rummenigge kenden Flick nog goed uit zijn eerste periode bij Bayern. Toen was hij uiterst succesvol en won hij met de Bundesliga-grootmacht twee keer de landstitel, de Champions League, de DFB-Pokal, de Duitse Supercup, de Europese Supercup en het WK voor clubs. Sportief directeur Max Eberl was echter minder enthousiast: hij sprak één keer met de ex-bondscoach van Die Mannschaft en nam daarna geen contact meer op.

Na meerdere afwijzingen vestigde Eberl zijn hoop op een langer verblijf van Tuchel, maar hij kwam van een koude kermis thuis. Vervolgens richtte hij de pijlen wel met succes op Kompany, die voor ongeveer 10,5 miljoen euro overkomt van Burnley. Hij ziet in Kompany de juiste kandidaat om een sportieve verandering door te voeren. Bij Flick was Eberl daar minder van overtuigd, omdat hij met veel spelers een nauwe band heeft en ze mogelijk in bescherming had genomen.

Flick bereikte op zijn beurt wel een akkoord met FC Barcelona. Hij zal spoedig gepresenteerd worden door de Catalaanse topclub.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.