Thomas Vermaelen binnenkort mogelijk trainer van Jong Ajax

'Jong Ajax geïnteresseerd in Rode Duivel en oud-speler Vermaelen als trainer'

27 mei om 16:30
Laatste update: 27 mei om 16:38

Thomas Vermaelen zou in beeld zijn om trainer van Jong Ajax te worden. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Volgens de journalist is er nog een kandidaat om Dave Vos op te volgen bij de beloften.

Volgens Verweij zijn de Amsterdammers druk bezig met de opvolging van Vos. "Bij Ajax zijn ze heel erg bezig met een trainer voor Jong Ajax, dat is ook nog geen makkelijke opgave. Er viel opeens een hele andere naam, Thomas Vermaelen. Een oud-speler natuurlijk die nu ook trainer is geworden. Volgens mij is dat nog niet heel erg serieus. Ook de naam van Frank Peereboom valt, een jeugdtrainer die dan doorgeschoven moet worden."

Vermaelen speelde in zijn actieve carrière van 2003 tot 2009 voor Ajax. In die periode zat één huurperiode van een jaar bij RKC Waalwijk. Na zijn actieve loopbaan ging Vermaelen aan de slag als trainer bij de Belgische voetbalbond. Daar is hij op dit moment trainer van België Onder 20.

Ook verwacht Verweij dat Ajax de best nog gaat doen om spelers te verkopen. "De club is heel veel eigen spelers in de markt aan het zetten. Door het EK en WK komt die transfermarkt heel langzaam op gang. Ze willen heel veel jeugdspelers een nieuw contract aanbieden en ze willen ook van een aantal spelers af. Ze zijn al makelaars aan het inschakelen, want ze willen snel van spelers af."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.