Volgens Niels Poissonnier is RSC Anderlecht jaloers op de CL-miljoenen

'Als Anderlecht jaloers is op Club Brugge, dan op Champions League-miljoenen'

27 mei om 09:30

RSC Anderlecht verloor de laatste match van het Jupiler Pro League-seizoen en zag daarnaast de titel naar Club Brugge gaan. Niels Poissonnier denkt dat dat niet eens het meest pijnlijke is voor Anderlecht.

De titel kwam enigszins onverwacht, volgens Poissonnier. 'En het mag dan aanvankelijk niet hebben gelopen zoals Verhaeghe in zijn hoofd had, finaal moet je wel concluderen dat Club er ondanks dat krampachtige jaar weer staat', schreef de analist in Het Laatste Nieuws.

Het kampioenschap gaat gepaard met aanzienlijke inkomsten. 'Andermaal kampioen. Wederom die jackpot van de vernieuwde Champions League – minstens 30 miljoen euro', pende Poissonnier.

Paars-wit zou het missen van de titel nog niet eens het ergste vinden, volgens Poissonnier. 'Als er iets is waar ze bij Anderlecht jaloers op zijn, dan is het dat wel. Méér dan op die landstitel van Club', aldus de analist.

RSC Anderlecht eindigde op de derde plaats in de Champions' Play-Offs, achter Club Brugge en Union SG, maar voor Cercle Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.