Mechelen wint thuis van Standard

Het drama-seizoen van Standard is voorbij, KV Mechelen wint laatste match

25 mei om 22:33

Het dramatische seizoen van Standard is eindelijk voorbij. In de laatste speelronde wist KV Mechelen in eigen huis met 3-2 te winnen van De Rouches. Namens Mechelen wist Lion Lauberbach drie keer te scoren. Namens Standard kwamen Henry Lawrence en Soufiane Benjdida op het scorebord.

KV Mechelen kreeg Standard op bezoek in de laatste match van het seizoen. In de eerste helft was Malinwa heer en meester tegen De Rouches. Na 15 minuten spelen wist Mechelen via Lion Lauberbach op voorsprong te komen.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw Lauberbach die namens Mechelen wist te scoren tegen Standard. Na 17 minuten spelen stond Mechelen op een 2-0 voorsprong tegen Standard.

Mechelen toonde zich gretig in de eerste helft en had eigenlijk meer verdiend dan de 2-0 voorsprong voor het rustsignaal. Na de rust leek Mechelen opnieuw de controle te nemen, maar het was Standard dat wat terugdeed.

Werkelijk uit het niets wist Standard de aansluitingstreffer te maken. Henry Lawrence torende hoog boven zijn tegenstanders uit en wist van dichtbij de aansluitingstreffer binnen te knikken.

In de volgende fase wilden de fans van Standard het stadion van Mechelen verlaten, zij hadden genoeg gezien. De match bracht vervolgens weinig spektakel, totdat Standard in de 84e minuut op gelijke hoogte kwam. Doelman Coucke ging niet vrijuit en Benjdida wist de gelijkmaker binnen te werken.

In de slotfase leek Standard toch nog de deksel op de neus te krijgen doordat Lauberbach zijn derde van de avond maakte in de 90e minuut. Het leverde grote vreugde op achter De Kazerne.

De match kreeg vijf minuten extra tijd en in de 97e minuut was het Fossey die via een volley de gelijkmaker wist binnen te werken. Fossey leek zo de eindstand te bepalen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Uiteindelijk won Mechelen met 3-2.