FC Barcelona en Flick willen Thiago Alcántara

'Barcelona heeft oude bekenden in beeld: Flick wil onder andere Thiago'

25 mei om 16:36

FC Barcelona wil Thiago Alcántara terughalen naar Catalonië. Dat meldt het Spaanse AS. Ook Spanjaarden Marc Bartra en Javier Martínez zouden op de verlanglijst staan.

Barça gaat volgens AS op zoek naar spelers die aan het einde van hun carrière staan, Spaans en/of Duits spreken en gevoel hebben bij de club. Thiago, Bartra en Martínez zouden perfect in dit plaatje passen.

Vooral het halen van Thiago zou echter niet gemakkelijk zijn, gebaseerd op het contact tussen sportief directeur Deco en de entourage van Thiago. Desondanks is de controleur transfervrij, nadat zijn contract bij Liverpool afloopt. Ook beoogde trainer Hansi Flick zou zijn zegje gedaan hebben wat betreft een eventuele aanstelling van Thiago. De twee kennen elkaar nog uit hun tijd bij Bayern München, waar ze samen de Champions League wonnen.

Ook Martínez is een oude bekende van Flick. De Spanjaard is al sinds 2021 actief in Qatar, maar Barça denkt dat hij met zijn 35 jaar van waarde kan zijn tussen alle jonge talenten. Bartra is daarentegen twee jaar jonger, maar kan ook gezien worden als een routinier. De verdediger komt uit de jeugd van Barcelona en was tot 2016 onderdeel van het eerste elftal. Deze zomer is hij transfervrij en daarom ziet het Barça-bestuur in hem een buitenkansje.