VP 11, de linksachter

VP 11, de linksachter: De Cuyper bevestigde, zomerkoopje in Gent en KV-lieveling

25 mei om 17:28
Laatste update: 25 mei om 17:28

Nu het einde van de Jupiler Pro League 2023-2024 met rasse schreden nadert, is het tijd voor VoetbalPrimeur.be om haar jaarlijkse traditie hoog te houden. Wie schopte het de voorbije tien maanden tot in de begeerde 11 van VP? In deze vierde aflevering gaan we samen op zoek naar een geschikte linksachter.

De redactie heeft per positie zes of tien (bij de centrale verdedigers en middenvelders) kandidaten weerhouden. Uit dat lijstje kan jij, de lezer van VP.be, een keuze maken. De stemmen van onze lezers tellen voor 50 procent mee in het eindresultaat; de andere helft is toevertrouwd aan onze redactie.

Ludwig Augustinsson (RSC Anderlecht)
Eén van de vele ervaren rotten die paars-wit terug naar een hoger niveau getild hebben. Augustinsson kwam verdedigend zelden in verlegenheid en mocht zich aanvallend uitleven, voornamelijk door voorzetten richting de spits(en) te versturen. Anderlecht zou aan het onderhandelen zijn om de Zweed langer aan boord te houden. Met zijn 30 lentes zitten er zeker nog enkele mooie jaren in.

Eric Bocat (Sint-Truiden)
Samen met Aboubakary Koita vormde hij een aartsgevaarlijke linkerflank. Beide snelheidsduivels maakten elkaar sterker: terwijl Koita graag naar binnen dribbelt om zijn atoomschot te wapenen, dendert Bocat er op de flank overheen. Met twee doelpunten en vier assists droeg hij ook aanvallend zijn steentje bij. Mede dankzij hem oogde het spel van de Kanaries fris en fruitig.

Archie Brown (KAA Gent)
Als een komeet kwam hij onze Jupiler Pro League binnen. Met zijn rushes bal aan de voet zaaide Brown vaak paniek in de vijandelijke rangen. Ook fysiek stak de zomeraanwinst erbovenuit, totdat blessureleed een rem op zijn opmars zette. In de terugronde nam Brown zijn stekje weer in, al kon hij die hoge toppen uit het seizoensbegin niet helemaal meer evenaren.

Maxim De Cuyper (Club Brugge)
Bij KVC Westerlo strooide hij vlotjes met de statistieken en bij zijn moederclub is dat niet veranderd. Het jaar van de bevestiging heeft De Cuyper met glans doorstaan. Opbouwend is de linkspoot ijzersterk, wat hem in staat stelde om vijf doelpunten en liefst vijftien assists te verzamelen over alle competities heen. Op verdedigend vlak zette de West-Vlaming wekelijks stappen vooruit. Bezorgt Domenico Tedesco hem dinsdag nog de kers op de taart?

Daam Foulon (KV Mechelen)
Als Mechelaar terugkeren naar de heimat, het leverde best hoge verwachtingen op. In zijn eerste wedstrijden kon Foulon die nog niet inlossen, maar geleidelijk aan draaide zijn motor warm. Vooral na Nieuwjaar, in de sterke periode van KV, maakte hij grote sier. De breedgeschouderde linksback kan blijven lopen en maakte ook enkele knappe doelpunten. In no time is hij uitgegroeid tot een publiekslieveling.

Joris Kayembe (KRC Genk)
Ietwat flegmatiek, maar met de bal aan de voet hoort Kayembe nu al enkele jaren tot de aantrekkelijkste linksachters van ons land. De Congolese international doet niets liever dan mee oprukken en de achterlijn halen, om van daaruit ploeggenoten in scoringspositie te brengen. Met de ruimte in de rug blijft hij het wel lastig hebben. Gelukkig focust het DNA van Genk vooral op voorwaartse bewegingen.

Nu is het aan jou: wie verkies jij tot beste doelman uit de JPL 2023-2024? Stemmen kan via de poll!