Bild over de mogelijke transfer Kompany naar Bayern

Bild over de mogelijke transfer Kompany naar Bayern: ‘Meest beschamende’

25 mei om 12:59

Vincent Kompany lijkt dicht bij een overstap naar Bayern München. Ondanks zijn CV als veelbelovende jonge coach, wordt hij door velen gezien als de "zevende keuze" van de club. In Bild worden er toch een aantal vragen gesteld bij deze transfer. 

Vooraanstaande kandidaten zoals Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick sloegen het aanbod af, waardoor Kompany uiteindelijk de positie zou krijgen. Dit gegeven heeft de perceptie gecreëerd dat hij slechts een noodoplossing is voor Bayern, een sentiment dat hij snel moet zien te veranderen.

De Duitse media zijn niet mild geweest voor Kompany. ‘Het is de meest beschamende zoektocht naar een coach in de geschiedenis van de club. De hele wereld weet nu dat hij slechts de 7e keuze is. De kern weet het ook,’ schreef Christian Kynast in Bild

Volgens Kynast heeft Kompany al verloren voordat hij is begonnen, wat aangeeft dat de Belgische coach hoe dan ook een zware strijd wacht om het vertrouwen van de club en de supporters te winnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.