Pepijn Lijnders over Jurgen Klopp, Arne Slot en Liverpool FC

Assistent van Klopp kreeg telefoon van Liverpool: 'We hebben je echt overwogen...'

24 mei om 11:03

Pepijn Lijnders, assistent van Jürgen Klopp, gelooft dat Liverpool goede zaken heeft gedaan met het aanstellen van Arne Slot en is enthousiast over ploeg die Klopp en hij achterlaten op Anfield. Lijnders verlaat Liverpool na negen jaar en wordt vanaf komende zomer hoofdtrainer bij Red Bull Salzburg.

"Ik ken Arne heel goed. Hij kwam ongeveer negen jaar geleden naar mijn huis in Nederland", begint Lijnders een anekdote over Slot in gesprek met The Athletic. "Hij kwam met me praten over voetbal. Hij reed lang om me te zien en hij had wel duizend vragen. Sindsdien zijn we in nauw contact gebleven. Hij is een ongelooflijke coach, die precies weet wat hij wil en nu ook de ervaring heeft om een club als Liverpool te trainen."

De stap van Feyenoord naar Liverpool is dan ook een geschikte, stelt Lijnders. "Er zijn veel overeenkomsten tussen Feyenoord en Liverpool. Je hebt een coach nodig zoals hij. Eentje die dicht blijft bij wat Jürgen en ik in de loop der jaren hebben proberen neer te zetten. Het hebben van de bal op de helft van de tegenstander, hoog druk zetten, Arne is erg sterk op dat vlak. Hij heeft goede stappen gezet en nu krijgt hij de kans om een nog grotere stap te zetten."

Ook kreeg Lijnders de vraag of hij zelf nooit de opvolger van Klopp wilde worden. "Ik denk dat het team op dezelfde manier zou doorgaan als ik hier zou blijven. Ik heb het gevoel dat het team ook iets nieuws nodig heeft. Maar ik wist nooit voor honderd procent wat mijn reactie zou zijn als ze zouden bellen."

Het telefoontje van Liverpool arriveerde echter in februari, kort na de aankondiging van Klopp. "Maar ze zeiden: Pep, we hebben je echt overwogen, maar ik denk dat het eerlijk is om gelijk te zeggen dat we je niet gaan aanstellen als opvolger. Dat was ook het beste voor de toekomst van Liverpool. Je hebt een jonge coach nodig, die kan groeien met dit nieuwe team. Arne heeft alles in zich om hier een succes te zijn", aldus Lijnders.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.