René Vandereycken over Club Brugge - Cercle Brugge en Antonio Nusa

Vandereycken ziet zwakte bij Cercle: "Ik zou Nusa in de spits opstellen"

24 mei om 10:50

Zondag staat de Brugse derby nogmaals op het programma. Alsof die wedstrijd al niet genoeg beladen is, staat er nu ook nog eens heel wat op het spel. Club Brugge kan z'n 19e landstitel pakken en Cercle strijdt nog voor de vierde plek. René Vandereycken ziet mogelijkheden voor Club Brugge en zou voor een verrassing in de spits kiezen.

Volgens de analist is er sprake van een zwakke plek in de Cercle-organisatie. "Cercle is het kwetsbaarst in de rug van zijn flankverdedigers", zegt Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Ik heb een idee hoe Club daar gebruik van kan maken. Zonder Thiago zou ik Nusa - de snelste speler - in de spits opstellen."

Uiteraard zou Blauw-Zwart hem dan anders moeten aanspelen dan de sterke Igor Thiago. "In plaats van hem centraal aan te spelen met een man in zijn rug, moeten ze hem in de hoeken laten duiken", stelt Vandereycken. "Jutgla en Vanaken zou ik dan met hun tweeën daarachter laten spelen en infiltreren."

Tegen RSC Anderlecht verkoos Nicky Hayen echter om met Jutglà in de spits te starten. Het valt nog af te wachten hoe hij zijn pionnen zal neerzetten op zondag. De wedstrijd tussen Club Brugge en Cercle Brugge gaat van start om 18u30.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.