Duitse media ziet Kompany als risico, maar hoopt op Guardiola 2.0

Duitse media zien Kompany als riskante keuze, maar hopen op 'Guardiola 2.0'

30 mei om 10:00
Laatste update: 30 mei om 10:00

Vincent Kompany is  de trainer van Bayern München. In aanloop naar de bevestiging werd er al heel veel geschreven in de Duitse media. VoetbalPrimeur.be speurde naar wat de Duitse media van Kompany vinden.

Niet de eerste keuze
Kompany was verre van de eerste keuze van Bayern. Veel grote namen deden de ronde voordat Bayern bij de Rode Duivel terecht kwam. 'Blijkbaar is Vincent Kompany nu het beste wat FC Bayern heeft bedacht in zijn wanhopige en vrijwel eindeloze zoektocht naar een coach, inclusief talloze afwijzingen en verwarring', schreef Rheinische Post.

Groeipotentieel
De Rode Duivel heeft echter veel potentie om uit te groeien tot een toptrainer. 'Maar waarom Kompany nu, nadat de droomoplossingen van onder meer Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick en Oliver Glasner?? Ondanks de degradatie van Burnley wordt de Belg zelfs beschouwd als een zeer getalenteerde coach, een soort Pep Guardiola 2.0', pende Rheinische Post.

Verrassing en risico
Bayern lijkt het erop te gaan wagen ondanks dat Kompany nog geen indrukwekkend cv heeft. 'Een nogal verrassende naam, maar Kompany heeft niet het beste trackrecord op sportief gebied', schreef het Duitse Kicker.

Ook routinier Lothar Matthaus ziet het als een verrassing en erkent het risico. ''Natuurlijk is het een risico. Hij is een coach die niet per se de echt grote clubs coacht en als coach veel succes heeft gehad", vertelde Matthaus bij het Duitse RTL.

Talent vroeg zichtbaar
Voormalig Duits international Dennis Aogo is echter overtuigd. ''100 procent qua persoonlijkheid geschikt voor de veeleisende baan. Zelfs toen Kompany nog heel jong bij HSV was, was hij al heel slim, heel leergierig en een topvoetballer. Zelfs toen al had ik verwacht dat hij een geweldige carrière als coach zou hebben", zei Aogo bij Sky.

Kwaliteiten Kompany
Rheinische Post somde de feiten op die voor Kompany spreken. 'Niettemin wekte hij de interesse van München, gecombineerd met de hoop op een soortgelijke ontwikkeling als die van Xabi Alonso bij kampioen Bayer Leverkusen. Naast zijn professionele kwaliteiten heeft Kompany, die graag in het 4-2-3-1-systeem speelt, het voordeel dat hij Engels, Frans, Nederlands en Duits spreekt. Hij kent ook de Bundesliga', aldus het Duitse medium.

Droomscenario
Met het aantrekken van Vincent Kompany is het afwachten of de trainer net zo succesvol wordt als bijvoorbeeld Xabi Alonso, die met weinig ervaring verrassend de Duitse titel wist te pakken met Bayer Leverkusen. Bayern zal vast dromen van een soortgelijk scenario met Kompany.