Georges Leekens over Brandon Mechele en Hans Vanaken bij Club Brugge

"Wie denkt dat hij Messi is of zal worden, haalt geen 6 landstitels bij Club Brugge"

24 mei om 10:02

Zondag staat er een wel erg belangrijke Brugse derby op het programma in Jan Breydel. Club Brugge heeft alles in eigen handen om de titel te pakken. Voor Hans Vanaken en Brandon Mechele zou de 19e landstitel van Blauw-Zwart extra mooi kunnen worden. Zij kunnen allebei hun zesde titel pakken met Club en zo iconen als Van der Elst, Lambert, Verlinden, Jensen, Vormer, Bastijns en Leekens - die er allen 5 op de teller hebben - achter zich laten. 

Zes landstitels, het zou uiteraard een fantastische prestatie zijn. Dat beseft ook ex-bondscoach Georges Leekens. "Als je over zo'n periode zoveel titels wint met één club in deze moderne tijden, chapeau", aldus Leekens bij HLN. "Het zijn spelers die, samen met Mignolet, al jarenlang op cruciale posities staan, die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengen."

Volgens Leekens is vooral de ingesteldheid bij Mechele en Vanaken de sleutel tot succes geweest. "Weet je wat het is... Spelers die denken dat ze Messi zijn of zullen worden, die halen geen zes landstitels bij Club", zegt Leekens. "Kijk naar Van der Elst, kijk naar Ceulemans. Of naar Timmy Simons of Simon Mignolet. Die hebben geen kapsones, zij zijn het DNA van Club."

Of Vanaken en Mechele er effectief in zullen slagen om geschiedenis te schrijven, valt nog even af te wachten tot zondag. De derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge gaat van start om 18u30.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.