'Chelsea wil Araújo als vervanger van Thiago Silva'

'Chelsea komt in zoektocht naar vervanger Silva uit bij steunpilaar Barcelona'

23 mei om 14:36

Ronald Araújo staat in de belangstelling van Chelsea. De Londenaren zijn op zoek naar een vervanger van de vertrekkende Thiago Silva. Dat meldt Mundo Deportivo. Chelsea heeft in de strijd om de handtekening van de Uruguayaan concurrentie van onder andere Bayern München, terwijl FC Barcelona niet staat te springen om de boomlange verdediger te verkopen.

De toekomst van Ronald Araújo bij Barça is alles behalve zeker. In Catalonië is hij een vaste basisklant en heeft hij nog een contract tot medio 2026. De financiële situatie van de club is echter nog altijd niet helemaal stabiel, waardoor een contractverlenging nog niet van de grond is gekomen. Dat is ook in Londen niet onopgemerkt gebleven.

Chelsea kondigde eerder deze week het verrassende vertrek van manager Mauricio Pochettino aan. Volgens MD had Chelsea al een bod gedaan op Araújo en zijn ze in Londen vastberaden om de Uruguayaan binnen te halen, ongeacht de nieuwe manager. De komst van een centrale verdediger is immers noodzakelijk, gezien het vertrek van Thiago Silva. Chelsea ziet in Araújo een nieuwe leider. Wel is er concurrentie van onder andere Bayern München.

Araújo speelde inmiddels al 150 wedstrijden voor FC Barcelona. Daarin scoorde de Uruguayaan acht keer en gaf hij vijf assists. Eerder kwam de stopper uit voor CA Boston River en CA Rentistas.