FC Barcelona bereikt principeakkoord met Flick

'FC Barcelona bereikt akkoord en heeft Xavi-opvolger zo goed als binnen'

23 mei om 10:40

FC Barcelona heeft een principeakkoord bereikt met Hansi Flick, zo meldt DIARIO AS. De Duitse oefenmeester wordt bij Barça de opvolger van Xavi, voor wie nog een contractuele oplossing gevonden moet worden.

Volgens het Spaanse medium gaat Flick bij FC Barcelona een contract tekenen voor de komende twee jaar. In Londen heeft een ontmoeting plaatsgevonden tussen een delegatie van Barça en Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Flick. Na afloop van deze gesprekken kreeg de club het jawoord van de 59-jarige trainer. 

Echter staat Xavi op dit moment nog onder contract als Barça-trainer en dus zal er een oplossing gevonden moeten worden voor de contractuele situatie van zowel de Spanjaard als de rest van zijn technische staf, maar hierbij worden geen problemen verwacht. Na de laatste competitiewedstrijd onder leiding van Xavi zal hij van de clubleiding toelichting krijgen over zijn ontslag, klinkt het. 

Verder schrijft AS dat Flick al 'sinds een tijdje' hoopt op de kans als trainer van FC Barcelona. De Duitser is al begonnen met het leren van de Spaanse taal en hij weigerde de kans om aan de slag te gaan als manager bij Chelsea FC, waar Mauricio Pochettino de laan uit werd gestuurd. 'Dat was een ander teken van zijn verlangen om op de bank van Barça te zitten', wordt er geschreven.

Ten slotte wordt er gemeld dat president Joan Laporta altijd al fan is geweest van Duitse trainers. Hij had een voorkeur voor Julian Nagelsmann en Thomas Tuchel, maar zij waren niet haalbaar, omdat Ronald Koeman destijds nog voor de groep stond. 'De belangrijkste erkenning die Flick heeft is dat hij de architect is geweest van het meest succesvolle team van Bayern München in de clubgeschiedenis. Alles wijst erop dat hij vanaf 1 juli een nieuwe baan zal hebben', besluit AS.

Xavi, de huidige Barça-trainer, leek na dit seizoen te vertrekken bij de Spaanse topclub, maar Laporta liet hem van gedachten veranderen. Afgelopen week kwam echter naar buiten dat de president teleurgesteld is in de oefenmeester en 'serieus overweegt' om niet met hem verder te gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.