Bondscoach Brys over soap bij Kameroen

Brys over soap bij Kameroen: “Geselecteerd en benoemd door minister van Sport”

22 mei om 23:33

Het is nog maar de vraag of Marc Brys daadwerkelijk aan de slag gaat als bondscoach van Kameroen. De Kameroense voetbalbond Fécafoot geeft aan dat de aanstelling van de voormalige hoofdtrainer van OH Leuven,  als bondscoach niet geldig is. De bond pleit voor een onmiddellijke schorsing van de staf en Brys.

Fécafoot en voorzitter Samuel Eto’o geven aan dat er geen wettelijk en reglementair kader is om Brys en zijn technische staf aan te duiden. “De onmiddellijke schorsing van de staf van de Ontembare Leeuwen, met aan het hoofd Marc Brys”, deelt de bond via de officiele kanalen.

“Fécafoot houdt zich het recht voor zijn beslissingen over te maken aan FIFA”, klinkt het bij de bond. "Het Urgentiecomité van Fécafoot zal zonder dralen samenkomen om een gepast antwoord te bieden.”

Brys zelf blijft ervan overtuigd dat hij op 3 juni gewoon als bondscoach aan de lijn staat voor het WK-kwalificatieduel tegen Kaapverdië. “Er is nog geen uitspraak. Het is een eenzijdig initiatief van Fécafoot. Ik ben geselecteerd en benoemd door de minister van Sport”, deelt Brys aan Sporza.