'Feyenoord denkt ook aan trainer Fink van STVV'

'Feyenoord polste meerdere hoofdtrainers, toont ook interesse in trainer uit JPL'

22 mei om 20:53

Dennis te Kloese gaat zorgvuldig te werk in de zoektocht naar een opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De algemeen directeur heeft een aantal verrassende en grote namen op het lijstje staan, weet Voetbal International. Onder de namen is ook die van Thorsten Fink, de hoofdtrainer van STVV. Fink wist dit seizoen indruk te maken door de manier waarop De Kanaries zich toonden in de Jupiler Pro League

Volgens het weekblad polste Feyenoord zelfs Kieran McKenna, die Ipswich Town naar de Premier League leidde. De Noord-Ier, die ook wordt gelinkt aan clubs als Brighton, Chelsea en Manchester United, blijft echter liever in Engeland. Er zou ook contact geweest zijn met Thorsten Fink. De oud-speler van Bayern München heeft er een degelijk seizoen opzitten met STVV.

VI meldt dat Nuri Sahin zoals bekend nog op het lijstje staat. De voormalig middenvelder van Feyenoord is momenteel assistent bij Borussia Dortmund, maar lijkt na de Champions League-finale op eigen benen te willen staan. Ook Graham Potter is nog een serieuze kandidaat. De ex-manager van Brighton en Chelsea was eerder favoriet bij Ajax, maar hij kwam er niet uit met de Amsterdammers.

Feyenoord, dat duidelijk buiten de gebaande paden zoekt, kan de nieuwe trainer een interessant perspectief schetsen. Dankzij het werk van Slot beleefde de club twee zeer succesvolle transferzomers en stromen ook voor het tweede jaar op rij de miljoenen uit de Champions League binnen. De Rotterdammers zijn daardoor in staat om directe versterkingen te halen, 'verschilmakers'.

Daartegenover staat dat de selectie voor flinke veranderingen kan komen te staan. Voor Lutsharel Geertruida, David Hancko, Mats Wieffer en Santiago Gimenez is flinke interesse. Ook Justin Bijlow of Timon Wellenreuther zal vertrekken.