'Engeland heeft opvolger Southgate al op het oog, mocht EK niet gewonnen worden'

'Druk is hoog voor Southgate, pas vrijgekomen trainer in beeld als opvolger'

22 mei om 18:30

Maurico Pochettino maakt een goede kans om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden, mocht Gareth Southgate ondermaats presteren op het EK in Duitsland. Althans, dat beweert The Telegraph

Mocht Pochettino, die zeer recent brak met Chelsea, ook na de zomer nog zonder werk zitten, dan wordt hij gezien als 'leading candidate' voor de prestigieuze baan in Engeland. De Argentijn liet eerder, tijdens het WK in Qatar, al doorschemeren wel oren te hebben naar een functie als bondscoach van de Engelsen. "Natuurlijk, mijn relatie met Engeland is altijd goed geweest. Ik voel me erg op mijn gemak hier. Je weet nooit wat er gebeurt", zei hij toen. 

Volgens The Telegraph ligt het in de lijn der verwachting dat Southgate opstapt of moet vertrekken als Engeland geen Europees kampioen wordt in Duitsland. In dat geval zal er gekeken worden naar Pochettino. Het medium weet bovendien te melden dat ook Thomas Tuchel wel oren zou hebben naar de baan van Southgate. In hoeverre de Engelsen dat eventueel zien zitten, is niet bekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.