Karetsas bij Genk: “Sinds Anderlecht 25% beter geworden”

De opkomst van Karetsas bij Genk: “Sinds Anderlecht 25 procent beter geworden”

22 mei om 12:29

De familie Karetsas beleefde een bijzondere week, met een mix van feest en trots. Terwijl PAOK afgelopen zondag Grieks kampioen werd en de familie het naamfeest van de 16-jarige Konstantinos op dinsdag vierde, was het hoogtepunt toch de prestatie van Konstantinos bij KRC Genk

Zijn vader, Vaios Karetsas, kon zijn emoties moeilijk bedwingen. "Zaterdag en zondag kon ik nauwelijks slapen in aanloop naar zijn eerste basisplaats," vertelde Vaios in een interview met De Gazet van Antwerpen. "Maandag bleef ik tot half drie 's nachts wakker om de wedstrijd Genk-Antwerp en Extra Time opnieuw te bekijken."

Sinds zijn terugkeer van RSC Anderlecht anderhalf jaar geleden, heeft Konstantinos Karetsas aanzienlijke vooruitgang geboekt. Zijn vader, Vaios, merkt op dat hij "25 procent beter is geworden". Het leven thuis heeft daar zeker aan bijgedragen. "Hij leeft hier tussen zijn vrienden, slaapt op zijn eigen kamer en geniet van het eten dat mama bereidt," zegt Vaios. 

Kos leidt een leven als elke andere 16-jarige, waarbij hij zich aan de huisregels houdt. "De gsm blijft beneden als hij rond tien uur, half elf gaat slapen," vertelt zijn vader. Ondanks zijn opkomst als voetbaltalent, blijft hij graag bij de familie. Dit bleek afgelopen dinsdag, toen de familie Karetsas zijn naamfeest vierde bij de grootouders. "Dinsdagavond was het nog volle bak bij de grootouders, omdat we op 21 mei jaarlijks zijn naamfeest vieren," aldus Vaios.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.