Wat mag Hayen doen vanuit de tribune in Club Brugge-Cercle Brugge?

Hayen vanop de tribune tijdens Club Brugge-Cercle Brugge: ‘Dit mag zeker niet’

22 mei om 11:59

Nicky Hayen, die Club Brugge op koers naar de titel heeft gebracht, zal zondag geschorst op de tribune moeten toekijken. De schorsing komt voort uit twee gele kaarten die hij kort na elkaar ontving tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Maar wat mag Hayen vanuit de tribune?

Hayen zal hoe dan ook de cruciale derby tegen Cercle Brugge moeten overdragen aan zijn assistenten Michiel Jonckheere, Hayk Milkon en Wouter Biebauw. Jonckheere zal de eindbeslissingen nemen en de media te woord staan. Tijdens de wedstrijd zal Hayen dan ook strikte beperkingen ondervinden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Volgens het reglement van de Belgische voetbalbond mag een geschorste trainer de wedstrijd in de tribunes bijwonen, maar hij mag niet aanwezig zijn in de kleedkamers of de neutrale zone. Bovendien is het hem verboden om tijdens de wedstrijd rechtstreeks of onrechtstreeks te communiceren met de spelers of de technische staf. Dit betekent dat Hayen geen enkele invloed kan uitoefenen op het spelverloop vanaf zijn plaats in de tribune.

Na de wedstrijd mag Hayen wel de kleedkamers betreden, maar hij zal geen interviews mogen geven of de persconferentie bijwonen. Dit kan een uitdaging vormen als Club Brugge de titel wint, omdat de media dan ongetwijfeld zijn reactie willen horen. Hoewel het reglement streng is, is het mogelijk dat de bond een oogje dichtknijpt vanwege de unieke omstandigheden. Echter, acties zoals het gebruik van een walkietalkie om te communiceren tijdens de wedstrijd, zoals Hayen afgelopen zondag deed, zullen zeker niet worden getolereerd. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.