Standard hoopt op een geldschieter: “Veel onduidelijkheid”

De toekomst van Standard? “Het is een club waar alles veel weerklank krijgt”

22 mei om 11:32

De financiële situatie bij Standard wordt stilaan zorgwekkend, met een faillissement als een mogelijk scenario. De club hoopt volgens RTBF op een geldschieter die bereid is om geld te geven voor een "speelgoedje." 

In de ochtendeditie van La Première werd de nijpende toestand van Standard besproken, waarbij de problemen van de Amerikaanse aandeelhouder, 777 Partners, centraal stonden. 777 Partners, de enige aandeelhouder van Standard sinds twee jaar, kampt met een reeks klachten in zowel België als de Verenigde Staten.

De klachten variëren van onbetaalde rekeningen tot vermoedelijke fraude. Dit heeft geleid tot grote onzekerheid over de toekomst van de club. Sportjournalist en oud-voetballer Frédéric Waseige benadrukt echter dat de geschiedenis van de club een belangrijke factor is: "Het is een club waar alles veel meer weerklank krijgt. Je houdt van Standard of je haat het waanzinnig."

Criminoloog Michaël Dantinne van de Universiteit van Luik sprak recent in La Libre. Hij wijst op de onduidelijke activiteiten van 777 Partners en de ongewone situatie waarin zij hun eigen geld investeren in plaats van dat van investeerders. "Er is veel onduidelijkheid rond dit fonds," aldus Dantinne. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.