Ederson kan vertrekken bij Manchester City

'Steunpilaar kan vertrekken bij Manchester City, interesse vanuit Saudi-Arabië'

21 mei om 23:45

Doelman Ederson zou Manchester City in de zomerse transferperiode, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Er zijn clubs uit Saudi-Arabië geïnteresseerd in de diensten van de doelman, die zijn opties overweegt aan het einde van het seizoen.

Volgens Romano is er wel een goed voorstel nodig om Ederson los te weken bij Manchester City. Een vertrek behoort wel tot de mogelijkheden voor de betrokken partijen, maar hij mag alleen een uitgaande transfer maken indien het juiste bod op tafel komt.

Er is al belangstelling vanuit Saudi-Arabië voor de diensten van Ederson. De Braziliaanse goalie gaat zijn opties aan het einde van het seizoen overwegen. 'Het is aan de speler', schrijft Romano.

Ederson werd door Manchester City in de zomer van 2017 voor veertig miljoen euro overgenomen van SL Benfica. Dit seizoen verdedigde de doelman in 43 officiële wedstrijden het doel van Manchester City en daarin wist hij zestien keer de nul te houden. Ederson staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij de Engelse topclub.