Vandenbempt over ijzersterke play-offs Club Brugge

“IJzersterke Play-Offs Club Brugge, met 23 op 27 heb je het ook niet gestolen”

20 mei om 21:26

Peter Vandenbempt gaat er vanuit dat Club Brugge na de laatste speelronde kampioen van België is. De analist vindt dat Club Brugge uiteindelijk een gemakkelijke zege boekte op Anderlecht.

Vandenbempt blikt vooruit op de laatste match van Club Brugge. Blauw-Zwart heeft slechts een punt nodig tegen Cercle Brugge. “1 puntje thuis tegen Cercle Brugge, dat is voor een ploeg die 23 op 27 heeft gepakt in deze eindronde toch niet te veel gevraagd, denk ik”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“Het was een verdiende en al bij al nog redelijk makkelijke overwinning voor Club Brugge. En kijk: het onmogelijke gaat dan toch gebeuren. Kampioen worden, nadat het 19 punten achtergestaan had na een dramatische reguliere competitie”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt geeft aan dat Club Brugge de titel te danken heeft aan de halvering van de punten en het tijdelijke instorten van Union. “Maar vooral ook door het eigen ijzersterk presteren in de play-offs. Met 23 op 27 heb je het ook niet gestolen”, besluit Vandenbempt.