Vandenbempt kritisch op Anderlecht na verlies tegen Club Brugge

Vandenbempt: “Dit seizoen gaat Anderlecht toch een kolossale kater opleveren”

20 mei om 19:27

Peter Vandenbempt uit zich zeer kritisch op RSC Anderlecht na de 0-1 verliespartij in de cruciale match tegen Club Brugge. Volgens Vandenbempt speelde Anderlecht een absolute non-match tegen Blauw-Zwart.

Vandenbempt was te spreken over de sfeer in het Lotto Park voor de match tussen Anderlecht en Club Brugge. “Anderlecht en zijn fans waren er klaar voor, maar het speelde een absolute non-match op het slechtst denkbare moment, collectief en individueel”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt is het niet eens met Brian Riemer, de hoofdtrainer van Anderlecht noemde de match tegen Club Brugge in evenwicht. “De hele tijd, eigenlijk vanaf minuut 1, had je het gevoel dat Club Brugge de volledige controle had over de wedstrijd”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt beschrijft hoe Anderlecht volgens hem voor de dag kwam tegen Club Brugge. “De machteloosheid aan de bal was schrijnend, gaandeweg voelde je ook het vertrouwen en de overtuiging wegvloeien uit het elftal”, vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt trekt tot slot de volgende conclusie over het seizoen van Anderlecht. “Ik denk dat Anderlecht voor het seizoen wel getekend zou hebben voor een derde plaats, nu gaat het toch een kolossale kater opleveren”, besluit Vandenbempt.