Kampioen Real sluit af met spektakelstuk tegen Villarreal, Barça wint eenvoudig

Sørloth (ex-KAA Gent) scoort viermaal tegen Real, Barça en Girona winnen eenvoudig

19 mei om 21:10
Laatste update: 19 mei om 22:39

Met een zinderende wedstrijd op bezoek bij Villarreal (4-4) heeft kampioen Real Madrid zondag de Spaanse competitie afgesloten. Nummer twee FC Barcelona won eenvoudig van Rayo Vallecano (3-0) en nummer drie Girona sloot in stijl af in en tegen Valencia (1-3).

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid op bezoek bij Villarreal, want al voor rust werd er vier keer gescoord door De Koninklijke. Arda Güler (2x), Joselu en Lucas Vazquez namen de Madrileense treffers voor hun rekening, terwijl voormalig KAA Gent-speler Alexander Sørloth voor rust eenmaal het doel trof voor de thuisploeg. Hij klopte Andriy Lunin. Thibaut Courtois speelde niet.

Diezelfde Sørloth was in de tweede helft niet te temmen. Met treffers in de 48ste, 52ste en 56ste minuut bracht de Noorse spits Villarreal weer op gelijke hoogte. Sørloth mocht zich op dat moment eventjes gedeeld topscorer van La Liga noemen, maar zag die prijs al snel weer in handen vallen van Artem Dovbyk.

Girona sluit af in stijl, Barça wint eenvoudig
Girona-spits Dovbyk scoorde namelijk eenmaal in het duel met Valencia en bracht zijn totaal naar twintig treffers. De aanvaller uit Oekraïne sloot met zijn ploeg de competitie in stijl af met een overwinning: 1-3.

FC Barcelona, dat al zeker was van de tweede plaats in La Liga, had thuis weinig moeite met Rayo Vallecano. Clubtopscorer Robert Lewandowski nam al na drie minuten de openingstreffer voor zijn rekening, waarna Pedri met twee doelpunten de wedstrijd in de tweede helft in het slot gooide.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.