Maarten Martens ook volgend seizoen trainer van AZ

Martens heeft nieuws: AZ hoeft niet op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

19 mei om 18:24

Maarten Martens blijft actief als trainer van AZ, zo bevestigde de Belg zelf na afloop van het duel met FC Utrecht. Hij heeft een contract tot medio 2026 ondertekend.

Martens werd enkele maanden geleden als interim-trainer aangesteld bij AZ, na het ontslag van Pascal Jansen. Onder de jonge coach hebben de Alkmaarders de weg omhoog weer gevonden, al bleek dat niet genoeg voor het behalen van de derde plek in de Eredivisie. Desondanks heeft de clubleiding van AZ vertrouwen in Martens: hij mag aanblijven als hoofdtrainer.

In Alkmaar heeft Martens al een contract tot medio 2026 ondertekend, zo heeft de trainer zelf laten weten aan onder meer Voetbal International. Met AZ gaat Martens volgend seizoen in de groepsfase van de Europa League acteren, nu de club als vierde is geëindigd in de competitie. Op de laatste speeldag leek AZ nog even derde te worden, maar de ploeg uit Alkmaar gaf het weg tegen FC Utrecht (3-3) terwijl Twente uiteindelijk nog won van PEC Zwolle.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.