Alessio Castro-Montes over titelkansen Union Saint-Gilloise

Castro-Montes beseft dat kans op titel klein is: "Maar dat is het format in België nu eenmaal"

18 mei om 18:50

Union Saint-Gilloise maakt nog kans op de titel in de Jupiler Pro League, maar Alessio Castro-Montes beseft maar al te goed dat RSC Anderlecht alles in eigen handen heeft. Toch wil de wingback de hoop nog niet helemaal opgeven. 

Net als z'n coach wil Castro-Montes zich niet te veel bezighouden met wat Club Brugge en RSC Anderlecht doen op zondag. "We moeten gewoon onze laatste twee wedstrijden winnen als we nog de kleinste kans willen hebben om kampioen te spelen", zegt de wingback bij Het Nieuwsblad. "Dan zien we wel wat de andere ploegen doen en waar we eindigen."

Union wist al wel de Beker van België te pakken, toch zal het een flinke klap zijn indien de Brusselaars naast de titel grijpen. Zeker gezien de ruime voorsprong van Union na de reguliere competitie. "Maar goed, dat is het format in België nu eenmaal", zegt Castro-Montes. "Om kampioen te worden, moet je ook in de play-offs de beste zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.