Navas krijgt contract voor het leven bij Sevilla

Schitterend: Navas krijgt contract voor het leven bij Sevilla

18 mei om 15:44

Jesús Navas blijft zijn hele leven verbonden aan Sevilla. De 38-jarige vleugelspeler heeft zijn aflopende contract als voetballer verlengd tot 31 december 2024. In het nieuwe kalenderjaar mag hij kiezen in welke functie hij aan Sevilla verbonden blijft.

De timing van het levenslange contract is opvallend. Afgelopen vrijdag kwam Navas met een open brief naar buiten, waarin hij openlijk uitsprak te balen van de houding van het clubbestuur van Sevilla. De speler had naar eigen zeggen niets gehoord over zijn toekomst, terwijl Sevilla op de officiële kanalen meldde dat de club het aflopende contract van Navas niet zou verlengen.

Een relletje leek in de maak, maar wordt nu op grootse wijze voorkomen. Navas zal de rest van zijn leven werkzaam zijn bij Sevilla. José María del Nido, president van de Andalusiërs, wilde Navas koste wat kost behouden. "Ik heb geen seconde getwijfeld toen hij met dit voorstel kwam. Ik wil hier ooit met pensioen gaan. Ik ben erg blij dat ik blijf werken voor de club waar ik verliefd op ben geworden.'

Navas werd rond de eeuwwisseling opgenomen in de jeugdopleiding van Sevilla. In 2004 werd hij onderdeel van de hoofdmacht en negen jaar later trok hij voor twintig miljoen euro naar Manchester City. In 2017 keerde hij terug bij zijn jeugdliefde, waar hij onder meer vier keer de Europa League (voorheen UEFA Cup) won. In totaal speelde Navas tot op heden 684 officiële wedstrijden voor Sevilla.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.