De Laet over afscheid bij Antwerp

De Laet en Antwerp: “Dit jaar gedacht ‘oké, het is goed geweest’”

18 mei om 09:45

Ritchie De Laet heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Antwerp, de club die hij al zijn hele leven trouw heeft gediend. "Elk verlies doet twee keer pijn bij mij. Als speler en als supporter," vertelt De Laet in een interview met Het Laatste Nieuws

De verdediger, die sinds zijn jeugd bij de Great Old speelde, kijkt met trots terug op zijn tijd bij de club. "Papa zegt dat heel vaak tegen mij: 'Sta er wat meer bij stil'. Maar dat zal pas komen als ik het hoofdstuk helemaal afsluit."

De Laet verlaat de club met een mooi palmares: twee keer de beker, een titel en de Supercup. "Het zijn vijf mooie jaren geweest. De cirkel is rond," zegt De Laet met een glimlach. "Ik heb dit jaar een paar keer gedacht 'oké, het is goed geweest'. Het is na dertig jaar wat moeilijker om je elke dag te motiveren. Misschien heb ik dat een paar keer te veel luidop gezegd. Ach, het is best dat we als vrienden uit mekaar gaan."

Hoewel hij zijn toekomst nog niet volledig heeft uitgestippeld, staat De Laet open voor nieuwe avonturen. "Ik voel dat ik nog wel wat jaren in mij heb als voetballer. Het is niet op. Ik sluit een verhuis naar het buitenland niet uit. 'Ik ben daar ni vies van'." Tegelijkertijd onderzoekt hij de mogelijkheid ook om een rol binnen de club op zich te nemen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.