Transfer: Robin Van Persie is nieuwe trainer van sc Heerenveen

OFFICIEEL: Van Persie heeft zijn eerste baan in de Eredivisie te pakken

17 mei om 11:09

Robin van Persie is de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dat bevestigt de club uit Friesland op de website. De trainer komt over van Feyenoord onder 18 en volgt Kees van Wonderen op. 

Van Persie tekent een contract tot medio 2026 bij Heerenveen. De 40-jarige topscorer aller tijden van Oranje gaat voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer in het profvoetbal. Het afgelopen seizoen trainde Van Persie Feyenoord O18. Bij Heerenveen treft Van Persie algemeen directeur Ferry de Haan, met wie hij in 2002 de UEFA Cup won bij Feyenoord.

"Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier", reageert Van Persie op de clubsite van Heerenveen. "Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Brian Pinas maakt in het kielzog van Van Persie de overstap naar Friesland. Het duo vormt samen met Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp de staf van Heerenveen komend seizoen. Daarnaast komen ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) over van Feyenoord. Romeijn gaat zich focussen op de ontwikkeling van trainers. Op 21 mei wordt Van Persie gepresenteerd bij sc Heerenveen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.