België grijpt naast organisatie WK vrouwen 2027

Geen WK voor vrouwen in België: FIFA wijst Brazilië aan als organisator

17 mei om 08:18
Laatste update: 17 mei om 08:25

Het WK vrouwen in 2027 zal niet in België plaatsvinden. België was met Nederland en Duitsland in de race om het toernooi te organiseren, maar de FIFA heeft het wereldkampioenschap toegekend aan Brazilië.

Voor de tweede keer in korte tijd heeft ons land een vergeefse poging gedaan om een WK te organiseren. Samen met Nederland wilde België het WK 2018 voor mannen binnenhalen, nu kiest de FIFA opnieuw voor een ander land. Brazilië is in 2027 het gastland, als het wereldkampioenschap voor vrouwen wordt afgewerkt.

Brazilië was al de grote favoriet om het toernooi binnen te hengelen. De FIFA gaf het bid van het land al een hogere beoordeling dan die van België, Nederland en Duitsland. Het is de eerste keer dat het WK vrouwen, dat sinds 1991 bestaat, in Zuid-Amerika wordt gehouden. 

In 2019 vond het WK vrouwen voor het laatst in Europa plaats. Toen was Frankrijk het gastland. Vorig jaar organiseerden Australië en Nieuw-Zeeland het toernooi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.