Leeds United mag blijven hopen op promotie en gaat naar finale

Leeds United mag blijven hopen op promotie en gaat naar finale

16 mei - 23:17
1

Leeds United heeft donderdagavond ruim gewonnen van Norwich City. Dankzij de overwinning plaatst de ploeg zich voor de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League.

Leeds moest in eigen huis zien te winnen, want afgelopen zondag bleef het 0-0 tijdens het heenduel. Al in de zevende minuut greep Leeds de voorsprong via Ilia Gruev. Daarna was het de beurt aan Piroe. Na een heerlijke voorzet van Wilfried Gnonto kopte Piroe de 2-0 tegen de touwen. Het was voor de spits zijn veertiende van het seizoen. Nog voor rust kwam Leeds op een 3-0 voorsprong. Na rommelig voorbereidend werk van Piroe en Summerville belandde de bal bij Georgino Rutter. De aanvallende middenvelder schoot snoeihard raak.

De tweede helft werd niet zo spectaculair als de eerste helft, maar Leeds maakte er in de 68e minuut wel nog 4-0 van. Na een goed schot van Gnonto belandde de bal bij Junior Firpo. Die legde de bal panklaar neer voor Summerville, die koeltjes binnen tikte. Het bleef uiteindelijk bij die stand.

Leeds plaatst zich zo voor de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League. Daarin zal Southampton of West Bromwich Albion de tegenstander zijn. De wedstrijd wordt ook wel beschreven als het duel van tweehonderd miljoen. Dat is het bedrag dat promotie naar het hoogste niveau in Engeland oplevert. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.